NASZA OFERTA

 

NA CO DZIEŃ
W naszej ofercie szeroki wybór dań. Posiłki dostarczamy w systemie DUNIFORM. Opakowania te charakteryzują się dużą estetyką i higieną – spełniają wszystkie wymogi HACCAP oraz posiadają certfikaty ISO 9001:2000 i HGS/BRC. Dostarczone na miejsce posiłki są wciąż gorące jak po przyrządzeniu. Można je odgrzewać w kuchence mikrofalowej lub w piekarniku do 80º C.
Dowozimy posiłki do domów, firm, sal szkoleniowych – dla każdego!

POBIERZ NASZĄ ULOTKĘ

BANKIETY

Proponowane wariacje bankietowe:
– przystawki zimne:
deski serów z orzechami i winogronem,
deski wędlin i mięs pieczonych,
pasztet mięsny z żurawiną,
carpaccio z łososia,
kanapeczki bankietowe,
koreczki koktajlowe,
szaszłyczki koktajlowe,
pumernikiel z łososiem,
tartinki, szynka parmeńska na placku ciabata,
morele zapiekane w boczku,
babeczki koktailowe,
śliwki kalifornijskie z bekonem,
seler naciowy z pastą roguefort i włoskim orzechem,
rolada naleśnikowa ze szpinakiem,
polędwicą i jajkiem,
babeczki koktailowe z kremem tuńczykowym,
ptysie z pastą serowo- krabową

– sałatkowy zawrót głowy:
sałatka caprezze z mozzarellą,
pomidorami i świeżąbazylią,
sałatka warstwowa z tuńczykiem,
sałatka grecka z serem feta,
oliwkami i sosem vinegre,
sałatka z grillowanym kurczakiem i czerwoną fasolą,
sałatka książęca z sosem śródziemnomorskim

– bufet gorący:
polędwiczki wieprzowe faszerowane pastą w sosie pieczeniowym,
polędwica wieprzowa otulona boczkiem polana sosem borowikowym,
paluszki schabowe w sosie kurkowym,
filet z dorsza w cytrynowym pieprzu polany sosen śmietanowo- serowym,
ziemniaki opiekane w ziołach,
kluseczki koktajlowe,
ryż basmati z przyprawami oraz warzywa parowane,
sałatkowy mix z octem balsamicznym i oliwą z oliwek,
sałatka z kapusty pekińskiej z sosem włoskim

PRZERWY KAWOWE

Proponowane wariacje bankietowe:
Propozycja I:
kawa ( mleko, cukier)
herbata ( cytryna, cukier)
woda gazowana
woda niegazowana
ciastka kruche

Propozycja II:
kawa( mleko, cukier)
herbata( cytryna, cukier)
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
ciastka kruche

Propozycja III:
kawa( mleko, cukier)
herbata( cytryna, cukier)
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
ciasto ( sernik z brzoskwiniami, pani waleska, miodowe, itd..)

Propozycja IV:
kawa( mleko, cukier)
herbata( cytryna, cukier)
woda gazowana
woda niegazowana
soki owocowe
półmiski kanapek oraz tartinek

KONFERENCJE I SZKOLENIA

Propozycja menu

PRZERWA KAWOWA
kawa
herbata
woda
soki
ciastka kruche

PRZERWA OBIADOWA
– ZIMNY BUFET:
muszelki makaronowe z sałatką wielowarzywną i szynką
babeczki koktajlowe
roladki drobiowe
koreczki koktailowe
kanapki
przekąski koktailowe w papilotach
tartinki
rolada naleśnikowa ze szpinakiem jajkiem i polędwicą
sałatka grecka
sałatka meksykańska
sałatka caprezze
– GORĄCY BUFET:
– zupy:
żur z jajem
kiełbasą i serem
zupa krem grzybowa z groszkiem ptysiowym
krem pieczarkowy z grzankami czosnkowo – ziołowymi
zupa gulaszowa z wołowiną
– dania gorące:
kotleciki drobiowe po „zamojsku”
zraziki wołowo – wieprzowe w sosie cetnar
schab ” po roztoczańsku”
filet z ryby
ryba w cieście na warzywach
– dodatki na ciepło:
ziemniaki opiekane
ryż basmati z przyprawami
purre ziemniaczane ze szpinakiem
– surówki:
z białej kapusty z dresingiem i odrobiną czosnku
z kapusty pekińskiej z sosem vinegre, z marchewki

IMPREZY PLENEROWE I PIKNIKI

– potrawy z grilla:
kiełbaski ” na prosiaczka”
kiełbaska grillowa biała
karkówka w ziołach
żeberka na miodzie
pierś kurczaka w przyprawach
kaszanka krupniok
plastry boczku
szaszłyki kolorowe
łosoś z grilla w słodko-kwaśnej marynacie
warzywa grillowane
ziemniaki pieczone z wędzonym boczkiem i przyprawami
kromki chleba zapiekane na grillu

– dania gorące:
pieczony bigos ze śliwkami na winie
żurek staropolski
zupa gulaszowa
grochówka wojskowa

– sałatki:
mix sałat w sosie vinegre
pomidory z sosem tzatziki
nowalijki
pomidorki ze szczypiorkiem w sosie śmietanowym

– dodatki:
pieczywo
smalec firmowy
ogórki małosolne domowe
sosy ( czosnkowy, tatarski, słodko-kwaśny, ogórkowo-jogurtowy, ketchup, musztarda)

– desery:
szarlotka
ciasto miodowo-karmelowe
ciasta drożdzowe wiejskie
placek z owocami i galaretką
wieże owoce
sałatka owocowa z sosem waniliowym

PRZYJĘCIA ŚWIĄTECZNE

Propozycja wigilijna:

– bufet gorący:
barszcz czerowony z uszkami,
dzwonki z karpia z siekanymi pieczarkami,
pierogi z kapusta i grzybami,
ryba z warzywami,
filet z łososia w cytrynowym pieprzu polany sosem z dodatkami,
panierowany filet z ryby z dodatkami,
kluski z makiem i bakaliami

– bufet zimny:
ryba po grecku,
dzwonki z karpia w galarecie,
tymboliki z dorszem,
śledzie w oleju z estragonem,
śledzie w śmietanie,
śledzie w sosie tatarskim,
łosoś z pastą serową i przyprawami,
pomidory z sosem czosnkowym,
jaja faszerowane tuńczykiem
jaja faszerowane pieczarkami,
sałatka z tuńczykiem ,
sałatka caprezze,
sałatka z fetą i oregano,
sałatka ziemniaczano- śledziowa,
sałatka wielowarzywna ,
pumpernikiel z łososiem ,
kanapki ze szprotkami,
sałatka owocowa,
wybór świeżego pieczywa

– desery:
strucel makowy,
świąteczne kruche ciasta,
piernik z polewą czekoladową,
sernik z brzoskwiniami,
szarlotka firmowa

Propozycja wielkanocna:
– bufet gorący:
barszcz biały z chrzanem,
kiełbaską i jajkiem,
żur na wędzonce,
barszcz biały na zakwasie,
pieczeń wieprzowa w sosie,
zraz ze schabu,
roladki mięsne

pierogi z karpiem w okrasie grzybowej

pierogi z łososiem w sosie bazyliowo – orzechowym

– bufet zimny:
rolada mięsna z jajem,
jaja faszerowane ( pieczarkami, tuńczykiem, inne),
jaja w sosie tatarskim,
carpaccio z łososia,
staropolski pasztet z żurawiną,
patery mięs pieczonych,
tymbaliki drobiowo – wieprzowe,
schab ze śliwką w galarecie,
sałatka wiosenna z nowalijek,
sałatka jajeczna,
sałatka z brokułami,
sałatka z porem,
sałatka wielkanocna

– desery:
mazurek,
wielkanocna babka drożdzowa z polewą lukrową,
babka piaskowa,
ciasta wielkanocne

PRZYJĘCIA RODZINNE

Przykładowe menu na przyjęcie komunijne

– danie główne:
rosół domowy z kluskami
cordon blue ( faszerowana pierś kurczaka pieczarkami i żółtym serem ) + ziemniaki + zestaw surówek
– tort komunijny:
różne smaki

– deser :
lody z bakaliami i sosem czekoladowym,
mus truskawkowy z gałka lodów,
szarlotka z lodami waniliowymi

– przystawki gorące:
podudzia z kurczaka z siekanymi pieczrkami i cebulką
barszcz czerwony,
pasztecik

– przekąski zimne:
półmiski mięs pieczonych
pieczarki faszerowane mięsem w cieście piwnym
jaja faszerowane różne
sałatka z warzywami, z serem feta i oregano
sałatka warstwowa z tuńczykiem
wybór świeżego pieczywa
wybór owoców sezonowych
wybór ciasta z cukierni

– napoje:
kawa
herbata( mleko, cukier, cytryna…)
soki, napoje, woda n/gaz, woda gaz, – bez limitu

– oprawa:
świeże kwiaty
bawełniana bielizna stołowa

STUDNIÓWKI I BALE SZKOLNE

Przykładowe menu na przyjęcie komunijne

– danie główne:
rosół domowy z kluskami
cordon blue ( faszerowana pierś kurczaka pieczarkami i żółtym serem ) + ziemniaki + zestaw surówek
– tort komunijny:
różne smaki

– deser :
lody z bakaliami i sosem czekoladowym,
mus truskawkowy z gałka lodów,
szarlotka z lodami waniliowymi

– przystawki gorące:
podudzia z kurczaka z siekanymi pieczrkami i cebulką
barszcz czerwony,
pasztecik

– przekąski zimne:
półmiski mięs pieczonych (pasztet mięsny, szynka, polędwica sopocka, kabanosy)
pieczarki faszerowane mięsem w cieście piwnym
jaja faszerowane różne
sałatka z warzywami, z serem feta i oregano
sałatka warstwowa z tuńczykiem
wybór świeżego pieczywa
wybór owoców sezonowych
wybór ciasta z cukierni

– napoje:
kawa
herbata( mleko, cukier, cytryna…)
soki, napoje, woda n/gaz, woda gaz, – bez limitu

– oprawa:
świeże kwiaty
bawełniana bielizna stołowa

WESELA

Proponowane dania na przyjęcie weselne w plenerze:

– dania gorące:
rosół domowy z kluskami lub żur z jajem , kiełbasą i serem lub zupa krem grzybowa z groszkiem ptysiowym lub krem pieczarkowy z grzankami czosnkowo – ziołowymi,
cordon blue ( faszerowany kotlet), lub inny + ziemniaki + zestaw surówek
zupa gulaszowa z wołowiną, lub strogonoff, lub zupa krem , lub inna…
pieczony schab + ciemny sos + kluseczki ziemniaczane + surówka lub pieczeń wieprzowa w sosie + kluski śląskie + surówka
bigos firmowy na winie ze śliwkami lub podudzia z kurczaka z siekanymi pieczarkami i cebulką
barszcz czerwony, paszteciki

przystawki na stołach :
mięsa pieczone( schab, boczek, karczek),
wędliny (szynka, polędwica sopocka, kabanosy)
pasztet mięsny w auszpiku, z żurawiną
śledzie w oleju z cebulką i estragonem
ryba po grecku w cieście
tymbaliki ( galaretki) z mięsem
pomidory ,, po nicejsku” (z sosem czosnkowym i żółtym serem)
jaja faszerowane różnym nadzieniem
jaja w sosie tatarskim
sałatka grecka z serem feta i oregano lub z grilowanym kurczakiem +warzywa + fasola lub inna…
sałatka, warstwowa z tuńczykiem, lub wielowarzywna lub z ananasem, kukurydzą,ryżem lub inna….
świeże pieczywo

– napoje :
kawa, herbata (śmietanka, cukier, cytryna…) – bez limitu
soki, napoje, woda n/gaz, woda gaz, – bez limitu
– dodatkowo w cenie:
patery owoców sezonowych
patery ciast róznych
tort weselny z płonącymi fontannami
chlebek na powitanie pary młodej

– oprawa:
świeże kwiaty
bawełniana bielizna stołowa
dekoracyjne świeczniki
– proponowane usługi dodatkowe:
pieczone prosie z kaszą z dodatkami ziemniaczanymi i surówkami
stół staropolski od restauracji; udziec z dziczyzny, kiełbasa wiejska, kiełbasa swojska, żeberka wędzone, pasztet domowy, deski mięs pieczonych – schab, boczek, pieczeń wieprzowa , reczczoniak (pieróg z kaszą i serem), pierogi ; z kapustą, z serem, z mięsem, kaszanka z cebulką, smalec firmowy, ogórki kiszone, chleb wiejski na zakwasie, inne wyroby
paczki z ciastem dla gości tzw. „gościńce”
pokrowce dla wszystkich gości na krzesła
palące się pochodnie
grill
pokaz sztucznych ognii
stoły
krzesła
namioty z podłogami
konsulting ślubny
transport

– napoje :
kawa, herbata (śmietanka, cukier, cytryna…) ,
soki, napoje, woda niegazowana z miętą i cytryną, woda gazowana

IMPREZA SZYTA NA MIARĘ

np. Spotkanie z kulturą żydowską:
– bufet gorący:
szlajmzupe,
rosół mięsny z farfelkami,
zupa berdyczowska,
chłodnik raymonda,
gęś marynowana ala cytryn,
cymes z wołowiną,
kugel ziemniaczany,
kreplach,
czulent

– bufet zimny:
ajercwibele,
kawior żydowski,
śledzie marynowane,
śledzie siekane,
śledzie w majonezie,
karp w galarecie z rodzynkami,
tatar ze śledzia,
jaja w oleju słonecznikowym

– sałatki:
sałatka z bakłażanów,
marchew na słodko,

– deser:
kulki owocowe,
matzerbrajt,
latkes,
charoset,
bajgle marcepanowe przysmaki

np. Wielokulturowy Zamość:

– zupy:
zupa węgierska z wołowiną – danie węgierskie,
żur staropolski z chrzanem, jajem i kiełbasą – danie polskie,
barszcz ukraiński – danie ukraińskie,
rosół mięsny – danie żydowskie,
boeuf strogonow – danie ruskie

– dania ciepłe:
dolma – danie ormiańskie,
kugel – danie żydowskie
płow(pilaw) (warzywa, mięso, ryż) – danie tatarskie,
zraziki wołowo-wieprzowe w ciemnym sosie, kasza, ogórek konserwowy – danie polskie,
schab „po hetmańsku”, ziemniaki, surówki – danie polskie

– dania zimne:
pieczeń wieprzowa – danie polskie,
schab faszerowany śliwką w galarecie – danie polskie,
galaretki ,, po litewsku” z nóżek – danie litewskie,
sałatka grecka z fetą, warzywami, oliwkami… – danie greckie,
sałatka kozacka – danie kozackie,
tatar ze śledzia – danie żydowskie,
sałatka wielowarzywna -danie polskie,
sałatka gyros -danie greckie,
pieczywo: chleb na zakwasie, chleb orkiszowy, maca, bułeczki tureckie, inne…

– deser:
szarlotka z cukrem pudrem,
ciastka różne: (miodowe, sernik z brzoskwiniami, pani walewska, sernik z galaretką)
owoce różne

ZAPOZNAJ SIĘ Z NASZĄ OFERTĄ